Information till vårdnadshavarna angående snowgliders

Hej på er!

Vi har haft några härliga dagar med snöklädd pulkabacke och rolig snölek. Det har i samband med det uppkommit frågor kring huruvida man får/ej får ta med åkdon på skolbussen.

Av säkerhetsskäl kan inte ta med större saker än vad som får plats mellan benen, framför benen vid sätet på bussarna. Om bussen skulle hamna i ett läge där utrymning måste ske, är gången utrymningsvägen och får inte blockeras av skidor, pulkor eller åkmadrasser. Därför får endast stjärtlappar tas med på bussen.

För att underlätta för er vårdnadshavare som har barn som åker skolbuss, erbjuder skolan därför att förvara större åkdon på skolan. Varje klasslärare informerar sin klass om var de kan förvaras. Dock gäller detta alltså endast elever som åker skolbuss och skolan tar inget ansvar för om föremålet skadas eller försvinner.

Just nu är tyvärr hela backområdet avstängt då det är både ishalka och vattenansamlingar. Vi får hålla tummarna för att det snart är väder för pulkaåkning igen.

Om ni har några funderingar så är ni välkomna att höra av er till oss!
Med vänlig hälsning,

Johan Wisenius, Rektor