Veckobrev v.12

Spela upp inlägg
Oljemålning, Gudrun Nilsson, Vårvinter, 33×47

Hej! Redan fredag eftermiddag och vi har hela helgen framför oss. Vi hoppas att finvädret håller i sig och att ni kan njuta och ladda upp med D-vitaminer 🌞

Denna vecka har tyvärr Annie fått stanna hemma då hon varit sjuk. Måndag var Theres vikarie, tisdag och onsdag hade vi en extern vid namn Eva med Theres stöttande, torsdag och fredag höll Gunilla Lövgren i taktpinnen. Det kan bli lite mer oroligt när det blir ändringar men vi båda, Theres och Gunilla, är nöjda med veckan och allt som barnen åstadkommit. Om Annie fortsätter krya på sig enligt plan så är hon åter på plats på måndag.

Idag fredag har vi skickat hem en folder angående Klassfotboll. Om intresse finns så fyller ni i anmälan och tar med den till skolan så samlar vi ihop dem. Den vårdnadshavare som känner sig manad att vara ansvarig kan sen hämta dem och anmäla laget digitalt (www.klassfotbollen.com). Sista anmälningsdag är 11 april.

På måndag är det “Rocka sockorna“. En dag då vi uppmärksammar att vi är alla olika men lika bra ändå. Som symbol för detta har många på sig udda strumpor.

Kläder :

Vintern börjar ta slut och det är dags för oss att återigen ta en rensning i alla kapprum och samla ihop alla kvarglömda kläder. Tisdag och onsdag nästa vecka kommer vi ställa ut lådor med kvarglömda kläder utanför matsalen. Föräldrar/elever får komma förbi och kolla. Lådorna kommer stå ute från klockan 07.30-17.00. De kläder som inte hämtas kommer skänkas bort till insamling. Ett tips är att titta i klassens kapprum samt på fritids på måndag innan vi lägger ut dem.

Det är svårt att klä sig den här årstiden. Kallt på morgonen och varmt under dagen när solen är framme. De allra tjockaste överdragen/ overallen och mössan känner jag får stanna hemma, om man har ett par tunnare överdrag och mössa att ta med istället. Om ni har en flis eller annan skaljacka att byta till när det behövs vore det toppen. Nu har det hänt att några tar av sig och springer i t-shirt eller långärmat. Tjat är så tråkigt för både dem och för oss .

Under denna vecka har vi:

  • haft brandövning
  • pratat om och arbetat med olika typer av instruktioner så som recept, ritning, vägbeskrivning, spel/lekregler.
  • fortsatt träna med Lexplore, d.v.s. läsa i par/mindre grupper 10 minuter dagligen. En vecka till jobbar vi med detta.
  • jobbat färdigt med kapitel 2 i matematik. Nästa kapitel “Taluppfattning och huvudräkning 0-1000.
  • på musiken har de pratat om arkeologiska fynd som visar på att primitiva instrument fanns redan på förhistorisk tid. De fick även med fyra olika toner skapa egen musik på iPads.
  • på bilden har de fortsatt arbeta med ansiktsproportioner och fått skapa porträtt.
  • på värdegrunden har de fått skriva och berätta om hur en perfekt rast skulle se ut för var och en. Det var många kloka tankar och intressanta diskussioner.
  • de har även jobbat med sina individuellt anpassade uppgifter (IUP).

Måndag: 
*Rocka sockorna.
*Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 24
Tisdag:

*Kvarglömda kläder 07:30-17:00 utanför matsalen.
*Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo.
Onsdag: 

*Kvarglömda kläder 07:30-17:00 utanför matsalen.
*Utepass
Torsdag: 
Fredag:
 
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
11 april sista anmälningsdag till Klassfotbollen.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla