Veckobrev v. 12

Spela upp inlägg

Hejsan!

Jag vill börja med att berätta att det kommer ett riktat brev via mail till alla vårdnadshavare i 1C nu under eftermiddagen. Inte att förväxlas med “information från skolledningen” som gäller samtliga i åk 1. Om ni inte har fått del av detta mail vänlig hör av er via sms eller mail på måndag.

Då var vecka 11 avklarad och vi får gå hem och njuta av vårsolen. Det varit många barn hemma. Vi har saknat dem och håller tummarna att de snart är tillbaka.

Det är svårt nu med kallt och varmt väder om vartannat. Ni får gärna skicka med lite tunnare överdrag och tunnare jacka/vindtät fleecejacka om ni har. Det är stor skillnad under en dag, om de leker i skuggan eller solen, springer mycket eller inte.

Denna vecka har det varit många barn hemma. Vi har saknat dem och håller tummarna att de snart är tillbaka.

Veckans bokstav har varit B b, vars ljud ibland förväxlas med P. Skriftligt är det lätt att blanda ihop gemena b och d.

I matten har vi fortsatt med problemlösning samt övat på subtraktion med tiotalsövergång. Vi har tränat på strategin att först ta bort ner till 10 för att sen ta bort resten. 12-4 = 12-2-2= 10-2=8

Det djur som vi har lärt oss mer om denna vecka är hönan. Vi har sett på film, läst faktatext om hönan med familj och svarat på frågorna i par. Vi kommer nästa vecka lämna bondgårdsdjuren och istället lära oss mer om påsken.

I bilden har de tillsammans med Gunilla börjat göra egna bondgårdsdjur med hjälp av toalettrullar. Jag har inte fått ta del av dem än så vi får med spänning vänta och se resultatet lite senare.

Musik-Jonas har varit hemma idag, fredag, så på musiken hade de vikarie. Det hade gått bra säger både vikarie och barn.

Vi fortsätter med vårt värdegrundsarbete som vi beskrev i förra veckobrevet. Vi lyfter fram två värdegrundspåståenden varje dag som de får ta ställning till. Barnen är så kloka och har många tankar och lösningar på eventuella dilemman som dyker upp när vi diskuterar. Jag upplever också att de flesta vågar dela med sig av sina känslor vilket är ett fint tecken på att barnen känner sig trygga i gruppen.

I NTA-temat Balansera och Väga har vi jämfört föremål med hjälp av en balansvåg och svarat på frågorna “tyngre än”, “lättare än” samt “lika tung som”. Nästa vecka kommer vi göra våra egna hängande mobiler.

I engelskan har vi avlutat tema djur. Det har varit både bondgårdsdjur och vilda djur. Nästa vecka spanar vi in påsk relaterade ord.

Önskar er alla en mysig helg och att ni håller friska.

Hälsningar Theres och Annie