Oj, vad tiden går fort. Veckan är redan slut och nästa vecka jobbar vi bara fyra dagar. På torsdag blir det lite extra kul då barnen kommer att få klä ut sig om de vill. Fredagen den andra april är vi alla påsk-lediga.

Många barn har varit sjuka denna vecka men inga Covid-positiva vilket känns bra. Vi håller nu tummarna att alla ni som varit hemma och varit sjuka kommer tillbaka snart. VI SAKNAR ER!!!!

Annie och jag har skickat hem skolarbete till de som haft sitt barn hemma en längre tid. Jag vill förtydliga att är man sjuk så är man. Ni vuxna avgör hur mycket som ert barn orkar jobba. Vissa barn är “friska” med lätta förkylningssymptom och andra ligger däckade. Det får ta den tid det tar och när ert barn kommer tillbaka hjälper vi dem här på skolan så mycket det bara går. Vi måste hjälpas åt för annars kan det kännas övermäktigt att ta igen allt enbart här i skolan. Har ni funderingar kring detta är det bara att kontakta mig, förslagsvis via mail. Jag har även Annies jobbtelefon som ni kan ringa till. Jag jobbar inte heltid och slutar klockan 15:00.

Igelkottens fritids har inte längre sin verksamhet i lokalen bredvid vilket innebär att ytterdörren spärras efter skolan slut. Om ni behöver komma in och hämta något är det bara haffa en fritidspedagog så hjälper de er.

Det har varit en positiv vecka där vi tillsammans jobbar på att behålla den goda arbetsron vi skapat. Annie har systemet att man sätter upp sitt namn på tavlan när man behöver hjälp eller vill ha rättat. På detta sätt får de röra sig lite och de får hjälp i tur och ordning. Ett bra system som fungerar väl.

Denna vecka har vi under våra dagliga värdegrundsdiskussioner pratat om följande:

Hur känner du dig när klasskamraten… – gör något annat när det är dags att städa? – säger att jag har fler spel än du? – ser att du behöver hjälp men går? – säger att du är en vän? – blir glad när du blir glad?

I torsdags kom Hanna Kans till oss och presenterade sig. Barnen var nyfikna och ställde intressanta frågor. Det blev en trevlig stund där både barn och Hanna delade med sig av sig själva. Vi ser nu fram emot att få välkomna Hanna efter påsklovet.

I matematiken har vi jobbat vidare med subtraktion med tiotalsövergångar, nu från talen 15, 16, 17 och 18. Den strategin vi fokuserar på nu är subtrahera först ner till tio och sedan resten.

14-9 = 14-4-5 = 10-5.

Det finns många olika strategier att lösa en matteuppgift och vi som kan dem väljer automatiskt en beroende på vilken som vi tycker passar bäst. Men för att inte förvirra barnen fokuserar vi på en i taget.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven J och lärt oss att J-ljud kan stavas på flera olika sätt: j-, lj-, dj, hj-, gj och g- . Vi har även hunnit göra fyra repetitionssidor i Magiska kulan.

Teknik är kul tycker vi och idag har barnen fått bygga en mobil med påsktema. Det var en bra övning på många sätt -måla, klippa, montera ihop och samarbeta med en kompis. Det var kul men ibland lite knepigt. Vi peppade varandra och kämpade på och tillslut så gick det. Bra jobbat alla! Mobilen måste vi tyvärr montera ner nästa vecka men alla fina påskägg som de målat får de ta hem.

I So och engelskan har vi pratat påsk, sett film om påsk, sjungit om påsk, läst ur Barnens Bibel, pysslat påsk och gjort arbetsblad om påsk. Det blev mycket påsk det!

Läsläxan kommer vi pausa med och sparar sista kapitlet till efter påsk. Men vi uppmuntrar naturligtvis alltid till att läsa ändå. Det finns ingen genväg till att bli en god läsare.

Nu vill jag önska er en härlig helg!

Glada hälsningar, Theres