Hej alla där hemma!

Visste ni att ekorren har fem tår på baktassarna och fyra på framtassarna? Det har vi i 1C bland annat lärt oss.

Denna vecka har Theres börjat fasa ut sig så att nästa vecka ska få en smidig övergång då Hanna tar över helt. Theres kommer dock att finnas tillgänglig vid behov tills allt känns bra.

Vi startade första veckan efter lovet med att komma in i de vanliga rutinerna. Det som skiljer sig från vår normala vardag i skolan är att vi lärare bär visir och att vi fr.o.m. igår (torsdag) äter mat i klassrummet. En klass i taget av oss i A-huset hämtar mat i ”Hjärtat” och tar med till våra respektive klassrum.  Det har fungerat jättebra och under tiden de äter lyssnar vi på ett 12 minuters avsnitt av radioteaterns “Handbok för superhjältar”.

I svenskan denna veckan har vi jobbat med bokstaven Xx samt börjat jobba med faktatext. Den första faktatexten handlar om ekorren. Vi har använt oss av en så kallad sexfältare och har i halvklass fyllt på olika fakta. Först har vi fyllt i vad de redan vet om ekorren, sen sett på en kort film och fyllt på för att titta på filmen ytterligare en gång och fyllt på än mer. De har varit mycket aktiva och nästa steg är att sätta in allt i en löpande text.

Eftersom vi nu läst ut ABC-klubben som vi brukar ha i läsläxa så kommer vi nästa vecka att dra igång med ett läsprojekt. Detta kommer pågå en månad och innebär att varje barn lånar med en bok från skolan som de ska läsa och betygsätta. När de läst ut en bok får de med en ny hem. Läser vi 100 böcker tillsammans ska det naturligtvis firas. Mer info om detta följer med hem i mappen på måndag. Ni som fortfarande har Magiska kulan-boken hemma ska så snart som möjligt lämna tillbaka den.

I matematiken har vi avslutat kapitel tre som handlat om Subtraktion med tiotalsövergångar. Nästa avsnitt berör Geometri och mätning.

I bilden är nu temat bondgården avslutat och titta vad duktiga de varit.

Onsdag kommande vecka åker röd grupp till kulturskolan för att testa på keramik-drejning . Detta är något som vi får möjlighet till tack vare ”Skapande skola”. Veckan efter är det blå grupps tur att testa detta.

På fredag är det världsbokdagen. Vi kommer att prata om Astrid Lindgren och läsa extra mycket denna dag.

Det är inte lätt för er vuxna att ha koll på vad barnen har eller inte har kvar här på skolan så här kommer lite bilder på skor/stövar som blivit kvar efter det att Igelkotten flyttat från lokalen bredvid. Känner du igen något så hör av er.

Sen vill jag avluta detta veckobrev med att efterlysa någon/några vuxna som kan ta på sig ledarrollen på klassfotbollen. Sista dag att anmäla ett lag är sista april.

Kommande:
11 juni – Skolavslutning. Skoldagen slutar 10.00 och bussarna går 10.15. De som är på fritids äter lunch där. Mer info om skolavslutningen kommer.

Önskar er nu en härlig helg!

Theres och Hanna