Vilken fantastisk vecka vi har haft i klass 1C. Jag har berömt dem för att de gett varandra arbetsro, att de jobbar bra och för alla uppmuntrande ord de ger varandra. Vilken tur jag har som får ha dem fram till sommaren! Idag när vi utvärderade hur arbetsron varit under veckan så var det tumme upp från nästintill alla på varje lektion, förutom musiken och svenskan idag. Vi pratade om hur viktigt det är att vi hjälps åt genom att inte haka på om någon stör.

Under veckan har vi jobbat med bokstaven W. Vi har pratat om att det finns många engelska ord som börjar på eller innehåller w, att vi lånat ord från engelskan, samt att det finns många namn som börjar på w.

På matematik-lektionerna har vi börjar träna på att mäta och pratat om begreppen spann, cm, längd, bredd, hörn, uppskatta och rimligt. Nästa vecka kommer vi börja jobba med geometriska objekt. Vi kommer att lära oss namnen på de vanligaste formerna och prata om vad hörn, sidor och vinklar är.

I onsdags var röd grupp och testade på att skapa i keramik. Vi fick göra en varsin kopp och dekorera den. Vi fick även lära oss var lera kommer ifrån från början och hur det blir den lera vi kan göra keramik av. Barnen var nyfikna och kreativa i sitt skapande.

Under veckan har vi även hunnit skriva en gemensam faktatext om ekorren utifrån vår sexfältare som vi gjorde förra veckan. Alla barnen var med och bidrog och var aktiva i skapandet av texten. På NTA:n fick barnen rangordna olika föremål från lättast till tyngst, för att sedan väga dem och se om deras förutsägelse stämde. Vi har också hunnit besvara vårens trivselenkät.

Många i klassen samarbetade och byggde en stor sand-borg på rasten.

Idag var det världsbokdagen och vi har då presenterat ett nytt tema vi kommer att arbeta med några veckor, nämligen Pippi Långstrump. Nästa vecka ska vi, utifrån Pippi, börja gå in på beskrivande texter. Vi har även samlat ihop 50 tummar tillsammans för bra arbetsro på lektionerna, så nu ska vi rösta om vad vi ska hitta på för roligt.

Jacobs mamma Therese och Charlies mamma Marina har tagit på sig ledarrollen för klassfotbollen, medan Filips föräldrar Jenny och Marcus tar hand om det administrativa. Tack så mycket för det! Är det någon som ännu inte lämnat in sin anmälan är det bra om den kommer in så snart som möjligt.

På tisdag förmiddag kommande vecka går vi till fiskartorpet för att utföra några uppdrag kring vår högläsningsbok Sjörövarhöst. Vi är tillbaka på skolan innan lunch. Vill man så är det okej att skicka med barnen fika (t.ex. frukt eller smörgås), men det är såklart frivilligt.

Måndag:
Onsdag: Fiskartorpet. Ok att ta med frukt/fika. Idrott.
Fredag: Skolavslutning.

Kommande:
11 juni – Skolavslutning. Skoldagen slutar 10.00 och bussarna går 10.15. De som är på fritids äter lunch där. Mer info om skolavslutningen kommer.

Trevlig helg!

Hanna