Ännu en vecka är till ända och vad bra vi har haft det. Klassen är överens om att arbetsron under måndagen kunde ha varit lite bättre, men att resten av veckan har varit jättebra. Under veckan har några barn tagit med sig Pokémon-kort och jag har sagt att det är okej så länge alla följer de regler vi kommit överens om. Dessa är att man inte får ta med korten in i klassrummet och att man plockar ihop korten och går in direkt när rasten är slut.

Veckans bokstav var Z och vi har bl.a. pratat om hur den skrivs, låter och att den mest förekommer i namn. Nästa veckas bokstav är Q.

På matten har vi fortsatt att träna på att mäta. Vi har även kommit in på begreppen punkt, linje och sträcka. Till veckan börjar vi med symmetri. I SO och NO lär vi oss just nu om Astrid Lindgren, våren och NTA-balansera och väga.

Nu när det varit så fint väder har vi passat på att ha lässtund ute.

I tisdags hade naturskolan förberett aktiviteter utifrån boken “Sjörövarhöst” till oss på fiskartorpet. Först fick vi leta upp en skattkista och där i låg olika lekar och uppdrag vi skulle genomföra. Vi hade en fantastisk dag med strålande sol.

I onsdags var det blå grupps tur att åka iväg och skapa i keramik. Det var fullt fokus och alla verkade nöjda med sin kopp.

Eftersom vi nu samlat ihop 50 tummar så har barnen röstat om vad vi ska hitta på. Flest röster fick bygga koja, äta snacks och se på film, så det kommer vi att göra nästa fredag 7/5. Det är helt okej att ta med snacks hemifrån (t.ex. chips, popcorn, festis, ej nötter eller godis). Jag bjuder på popcorn.

Det kommer att komma ett brev från rektor Helena här på bloggen senare under dagen.

Här kommer en kallelse till föräldrarådet den 11/5:

Trevlig helg!

Hanna