Veckobrev v.19

Spela upp inlägg

Hej!

I början av veckan var Annie sjuk och då var Theres i klassen istället för henne. 

Under veckan har vi:

  • i matematik repeterat användning av linjal,
  • i svenskan har vi tränat på att skriva brev. Hur börjar/slutar man, vad kan man skriva i ett brev och vad skriver man på kuvertet och varfö.  
  • startat upp ett nytt tema i engelskan, toys. Ord vi lär oss är:
    ball, cars, skipping rope, marbles, cuddly toy, kite, puzzle, game, blocks & scooter,
  • sprungit skolloppet,
  • åkt iväg med Solbussen och lärt oss mer om Forntiden. Vi har nu avslutat Bronsåldern och kommer i veckan fortsätta med Järnåldern. 

Det blev verkligen en toppendag ute i skogen. Det var glada barn som fick åka tidsmaskin till forntiden. Där fick de tälja pilar, skjuta på ett riktigt rävskinn (OBS! Räven har naturskolan fått i gåva av polisen. Den hade tyvärr blivit överkörd), malt mjöl, bakat eget tunnbröd och skapat ett forntidssmycke. Vi fick även titta på en ring med stora stenar. Det är en gravplats från omkring 500 år e Kr. De har även hittat fynd som visat på att det varit en stenåldersboplats här. Daterad 4000-3500 år f Kr. Om ni önskar besöka Domarringen så ligger den i I2-skogen. Man åker in i Råtorp, över järnvägen.

Dagkolloveckor 2022
Från och med måndag skickar vi ut dagkollofoldern till alla grundskoleelever i Karlstads kommun. Alla kan söka och absolut bäst är att söka via e-tjänsten. Då får ni en bekräftelse via e-post som garanterar att vi tagit emot ansökan. Platserna lottas sedan ut bland alla som ansökt inom rätt tid och ni får besked om ni fått plats eller inte via post. Ansök om dagkollovecka via e-tjänsten: https://e-tjanster.karlstad.se/1SOK Sista ansökningsdag via e-tjänst är 29 maj. På karlstad.se/sommarlov kan ni läsa allt om sommarlovet i Karlstads kommun. Det finns mycket mer än dagkolloveckor att göra, och det mesta är gratis.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 29
Tisdag: 
Idrott, Ute. Ombyte + handduk. Inget schampo.
Onsdag: 
Utepass
Torsdag: 
Fredag:
 
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
20/5 Studiedag 
23/5 Föräldraråd  kl.18.00
⇒ 27 maj – Lovdag

Ha det fint!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla