Veckobrev v. 19

Denna veckan har klassen samlat ihop 16 av 16 tummar tillsammans. Det betyder att de gett varandra god arbetsro varje lektion hela veckan. Idag berättade jag om distansundervisningen och det var många frågor, men barnen verkade positiva och uttryckte att det skulle bli spännande. Det var dock en stor besvikelse att vår mysdag med film och snacks i morgon blir inställd, så vi får i stället ha något att se fram emot när vi ses igen. Datum för mysdagen kommer längre fram. Ni får snart ett mail med upplägget inför distansundervisningen som börjar i morgon.

Jag skickade med information om skolloppet hem i mapparna igår men datumet som står har blivit ändrat. Loppet blir den 19/5 på idrottslektionen eftersom varje klass måste genomföra loppet var för sig. Ni behöver inte lämna sponsorlapparna till mig, utan barnen kommer meddela hem hur många varv de sprungit. Det är självklart helt valfritt om man vill sponsra eller inte!

Vi har nu gått igenom hela alfabetet och avslutat vårt arbete med “veckans bokstav”. Sista bokstaven var Q och barnen var påhittiga och kom på många namn och efternamn som innehöll Q. I matten har vi jobbat med symmetri och gjort en diagnos på kapitel 3 för att se vad vi lärt oss och behöver träna mer på. Barnen har även under veckan varit ute och plockat skräp med Gunilla och haft vårbingo tillsammans med mig. Vi har fortsatt att prata om Astrid Lindgren och skrivit en faktatext om henne, samt sett på Pippi Långstrump.

Måndag:
Onsdag: Fiskartorpet. Ok att ta med frukt/fika. Idrott.
Fredag: Skolavslutning.

Kommande:
11 juni – Skolavslutning. Skoldagen slutar 10.00 och bussarna går 10.15. De som är på fritids äter lunch där. Mer info om skolavslutningen kommer.

/Hanna och Annie