Veckobrev v. 21

Hej där hemma!

Vad härligt att vi denna vecka kunnat återgå till närundervisning även om det verkar ha fungerat bra att jobba hemifrån. Vi har haft en toppenvecka och den avslutades på bästa sätt med en dag full av mys.

Vi har fokuserat extra mycket på att skriva och läsa denna vecka och kommer fortsätta med det fram till sommarlovet. Under skrivandet tränar vi framförallt på meningsuppbyggnad. Vi har gemensamt gjort en fyrfältare om Emil i Lönneberga och utifrån den producerat en text där alla varit delaktiga. Därefter har barnen i par fått göra en egen fyrfältare om Pippi Långstrump och ska kommande vecka få skriva en beskrivande text på iPad utifrån fyrfältaren.

I matten, bilden och på utepasset har vi jobbat med mönster och symmetri. Vi har även hunnit med att göra en mattediagnos för att se vad vi lärt oss och behöver träna mer på. Kommande vecka börjar vi med jämna och udda tal.

Eftersom vi nu avslutat vårt läsprojekt och vi tillsammans har läst över 100 böcker, kommer vi att ha ett litet firande dagen innan skolavslutningen. Fantastiskt bra jobbat av alla barn!

På utepasset jobbade vi med mönster.
Vi har läst 116 böcker tillsammans.

Måndag:
Onsdag: Fiskartorpet. Ok att ta med frukt/fika. Idrott.
Fredag: Skolavslutning.

/Hanna och Annie