Veckobrev v. 22

Tiden rusar iväg och nu är det inte långt kvar till sommarlovet. Under veckan som gått har vi samlat många nya tummar för god arbetsro och kamratskap. Hanna var sjuk mån-ons så då var en vikarie i klassen tillsammans med Annie.

Vi har bl.a. hunnit bli klara med våra Pippi-texter som vi skrivit på Ipad. Vi har även skrivit texter för hand om Pippi, som handlade om ett nytt äventyr hon ger sig ut på. I matten har vi fortsatt med datalogiskt tänkande och mönster. Idag (fredag) var det så fint väder så vi tog med oss matteböckerna till uteklassrummet och jobbade där. Igår fick vi testa blue-bots, som är små programmeringsrobotar. Under tekniklektionen byggde vi med K’nex, vilket var otroligt uppskattat av barnen.

Nästa vecka kommer bli en riktig jobba klart-vecka, då vi fokuserar på att hinna färdigt med t.ex. matteboken, magiska kulan och att rätta sådant vi missat.

Nu börjar solen titta fram. Tänk på att skicka med solskydd eller smörj barnen på morgonen så att de inte bränner sig.

Ha en härlig helg i solen!

Hanna och Annie