Välkomna tillbaka till en ny termin!

Efter ett långt och härligt lov är vi äntligen igång! Sista terminen i årskurs 3 och många nya kunskaper väntar på oss.

Under dessa tre skoldagar har vi fokuserat på att gnugga igång hjärnan inom både matematik och svenska. Vi har bland annat repeterat multiplikationstabellerna och börjat skriva i våra berättelser, som vi skrev under hösten, i våra berättelseböcker.

Läsläxa
Som ni alla såg i mailet vi skickade ut så börjar terminens läsläxa den kommande veckan. Vi har nu valt att återgå till ABC-klubben och Nyckel till skatten som vi har arbetat med här i skolan. Eftersom vi har arbetat med den här i skolan kommer läxan att starta på kapitel 13. Den skrivläxan som medföljer tar även den stöd av de läsfixarna som vi har arbetat med i skrivläxan under hösten.

Personalbyte
Gunilla Hedmark som arbetade med oss under höstterminen har gått i pension och vi välkomnar Johanna Thelander till vårt arbetslag. Johanna kommer att arbeta på samma sätt som Gunilla d.v.s. ha bildämnet samt även enskild undervisning för de som behöver det.

Onenote/KAB
Vi har nu börjat bli riktigt bra bekanta med våra digitala arbetsplattform, OneNote och KABen. KAB är en förkortning för KlassensAnteckningsBok.
Framöver kommer jag varje vecka lägga upp Veckans ord på KABen. Eleverna kommer precis som innan även få med sig orden hem i en skrivbok. För er föräldrar som är nyfikna på vad ert barn har jobbat med så kan ni logga in på KABen enkelt genom en snabblänk jag lagt upp här på bloggen. I menylistan hittar ni en flik som heter OneNote. Inloggningsuppgifterna är förnamn.efternamn@edu.karlstad.se och lösenorden bör alla barnen kunna nu.
OBS! Tänk på att åäö i mailadressen ersätts med a och o.

Skolkör
Det är ingen skolkör på fredagar. Mer info kring när skolkören startar och plats för den finns inte i dagsläget tyvärr.

Måndag: Läsläxan, skrivläxan och veckans ord skickas hem.
Tisdag: Slöjd. Skoldagen slutar kl.14.00.
Onsdag: Bild, blå grupp
Torsdag: Idrott, inne.
Fredag: Musik.
Läsläxa, skrivläxa och veckans ord-bok tillbaka till skolan.