Veckobrev v.34

Spela upp inlägg

Hej!

Nu har vi äntligen startat upp ett nytt läsår och en ny termin!

Under veckan har vi fått bekanta oss med det nya läromedlet i svenskämnet, Robin. Några kände redan till Robin då de hade den som läsläxa i åk 1, men för många av oss var det en ny karaktär att lära känna.

Läsläxa
På måndag får alla med sig den nya läseboken samt en tillhörande skrivläxa. Tillsammans med boken kommer även ett informationsbrev som det är viktigt att ni vårdnadshavare läser. Det ligger även en läslogg i boken där barnen ska kryssa för en siffra varje gång den läst. Där finns det även möjlighet för er vårdnadshavare att skriva en kommentar kring läsningen som vi lärare kan läsa.
Varje kapitel i läseboken har en QR-kod som ni kan skanna med hjälp av er telefon. Då öppnas en webbsida med en ljudspelare där veckans kapitel finns inläst. Detta är exempelvis ett bra verktyg för de elever som inte orkar läsa hela kapitlet själva, som stöd när eleverna ska göra skrivläxan samt även för de elever som vill utmana sig genom att följa med i texten i boken och fortsätta läsa där en vuxen pausar.

Vi har även börjat skriva i en skoldagbok. Först så pratade vi om vad en dagbok är och varför man vill skriva en dagbok. Sedan fick barnen berätta om sin sommar i skoldagboken.

IST medgivande/Dexter
Jag vill påminnelse om att fylla i de digitala samtyckena och kontaktuppgifterna . Var god och gör det så fort ni kan så att jag har rätt uppgifter hos mig.
Ni gör det via karlstad.se/digitalasamtycken eller via karlstad.se/e-tjanster.
Inloggning sker med e-legitimation. Har ni ingen e-legitimation kan du vända till Kontaktcenter för att få hjälp.
Har barnet flera vårdnadshavare behöver samtliga signera. Den ena vårdnadshavaren loggar in och svarar och sedan loggar den andra in och bekräftar svaren.

Första veckan har vi genomfört några olika uppstartsuppgifter som ni kan se här nedan.

Alla i klassen har fått rita en varsin fisk.
Vi har gjort självporträtt.

Vi har även gått till skogen. Där fanns det massor av smarriga blåbär att mumsa på!

Måndag: Ny läsläxa skickas hem, Robin kap.1
Tisdag: Idrott, ute. Inget ombyte
Onsdag: Utepass
Torsdag: 
Fredag: Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan. 8.00 Röris. Musik.

Kommande händelser:
9/9 – Skolfoto
16/9 – Föräldramöte kl.18.00 via Teams
17/9 Studiedag. Reducerat öppet på fritids.
20-21/9 – IUP-samtal via Teams. Bokningslänk kommer v.34

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie