Veckobrev v.36

Spela upp inlägg

Hej!

Vår första hela vecka är nu avklarad och vi har kommit igång med arbetet i samtliga ämnen.

Veckans bokstav var Oo. Vi har introducerat det arbetsschema som vi kommer arbeta med veckovis, varje vecka med en ny bokstav. 

I matten har vi arbetat med siffrorna 0, 1 och 2.

I SOn har vi pratat om trafik och sett på film om hur man går i trafiken. Vi har även måla våra egna cykelhjälmar.

Vi har även börjat prata om vad teknik är. Vi kom fram till att teknik är saker som människan har uppfunnit för att göra livet enklare.

Föräldramöte
Den 9 september kl.18.00 bjuder vi lärare i årskurs 1 in er till föräldramöte. Mötet kommer att ske via videolänk. Ni kommer att få en länk mailad till er när det börjar nära sig mötet.

Lära känna-samtal
Vi planerar för att genomföra Lära känna-samtalen under v.38-40. Tanken är att vi ses utomhus så länge vädret tillåter det. Skulle vädret vara emot oss genomför vi samtalet via videolänk. Länk där nu kan boka in er på samtal kommer i nästa veckobrev.

Ansökan om specialkost
Vid varje läsårsstart ska vårdnadshavare skicka en ny ansökan om specialkost för den elev som har specialkost av medicinska skäl eller specialkost av andra skäl. Vi är tacksamma om ansökningarna kommer in så snart som möjligt. Meddela mig om ni behöver en ansökan.

Digitala samtycken
Jag saknar fortfarande svar/bekräftelse från en del vårdnadshavare. De berörda vårdnadshavarna har idag (fredag) fått en påminnelselapp hemskickad i mappen.

Läsläxan
Jag vill göra ett litet förtydligande kring läsläxans struktur för att det inte ska behöva bli några missförstånd kring den.
Om ert barn har fått med sig ett lösblad i boken så är det först och främst det bladet som barnet ska träna på. Ni vårdnadshavare läser högt för ert barn ur boken isåfall. Tanken är alltså inte att barnen ska läsa både lösbladet och boken. Det blir alldeles för svårt och övermäktigt för dem. Hoppas det tydliggör så att det inte blir för kämpigt för någon.

Kommande:
⇒ 31 augusti – Skolfoto kl.8.00
⇒ 9 september kl.18.00 – Föräldramöte via Teams. Inbjudan kommer via mail.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie