Denna vecka har läsläxan handlat om planeter och rymden och det är vetgiriga barn som har ställt många nyfikna frågor kring ämnet. Vilken tur att vi kommer arbeta med rymden som tema i höst 😊

I matten har vi arbetat med addition med tiotalsövergång. Det visade sig var lite krångligt för en del av barnen och vi fick verkligen gnugga våra geniknölar stundtals.

I tekniken har vi fortsatt prata om de enkla maskinerna. Denna gång lärde vi oss med om hävstången och vilka av de andra enkla maskinerna som den ofta samarbetar med. Vi lärde oss bland annat att en yxa använder sig av en hävstång och en kil, vi pratade om skillnaden mellan en kil och ett lutande plan och vi lärde oss att hävstången kan hjälpa oss att lyfta något som vi inte orkar lyfta vanligtvis.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap.5
Idrott, ute. Inget ombyte
Onsdag:
Utepass
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
20-21/9 – IUP-samtal via Teams.
 21/9 – Föräldraråd via Teams.