Denna vecka har vi i svenskan genomfört vår första avstämningsdiagnos efter kapitel 1-5 i Robin. Dessa diagnoser är bra för att se vad vi behöver lägga lite mer fokus på. Dialoger och talstreck var klurigt bland annat.

I matten har vi arbetat med subtraktion med tiotalsövergång. Nu när vi har arbetat med tiotalsövergång i både addition och subtraktion så märker vi tydligt hur viktigt det är att vi kan våra olika kamrater. Dessa gör beräkningarna mycket enklare för oss.

I engelskan har vi börjat med ett nytt område, Activities. Ord vi arbetar med är: paint, sleep, skate, climb, sing, cook, swim, eat, play & drink.

Under veckan har vi fortsatt att arbeta med vår värdegrund dagligen. Vi har tränat på att föra och lyssna på samtal, tittat på Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, lekt värdegrundsstärkande lekar ute och gått repeterat skolans ordningsregler och värdegrund.

På fredagen fick vi bekanta oss med en ny kompis i klassen, pingvinen Busis. Hen kommer att få följa med en ny kompis i klassen hem varje fredag och ska sedan vara åter i skolan torsdag kommande vecka. Med hen medföljer även en bok där barnen ska skriva och berätta om veckan de haft tillsammans. De får gärna ta bilder och sätta in i boken eller måla en fin passande bild. Mer info finns i början av boken när ni får hem den tillsammans med Busis.

I veckans avsnitt av Lilla Aktuellt Skola diskuterades brott över nätet, främst kring utelämnade foton. Vi hade en fin diskussion kring Stopp, min kropp! och hur vi säger ifrån till en kompis eller en vuxen när vi inte känner oss bekväma i en situation.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 6
Annie på utbildning. Theres är i klassen.
Idrott, ute. Inget ombyte
Onsdag:
Utepass

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
18 oktober – Studiedag