Veckobrev v.4

Spela upp inlägg

Veckan går fort när man har roligt. Och mysigt slut idag fredag då det är “Kramens dag”. Tyvärr fick det bli luftkramar men trevligt det med.

Denna vecka har jag, Theres, fått äran att vara vikarie i klassen. Annie kom in som en frisk fläkt på torsdagen men åkte sen norr ut för ett litet miljöombyte. På måndag är hon tillbaka.

Det har varit ett fortsatt stort bortfall denna vecka av både elever och personal så vi hoppas på att alla snart är på plats igen. Vi saknar alla klasskompisar och skickar extra hälsningar till dem från oss som är kvar.

På vår rörelsepaus har vi alla varit det av The Avengers och The black panther. Coolt men jobbigt. Barnen var jätteduktiga och kämpade. Klicka gärna på länken och träna tillsammans där hemma.

https://youtu.be/uYi1kyMeFHQ

https://youtu.be/9SDWArXm4mA

I matematik har vi jobbat med bråk och snart har vi arbetat klart hela matteboken. Det känns jättebra! I Svenska/Historia/No har vi jobbat med att läsa och förstå faktatexter som handlat om jordens första djur. Vi har även fortsatt jobba med att förstå och använda de olika skiljetecknen, alfabetisk ordning samt året och dess månader. I engelska har vi jobbat med kroppens olika kroppsdelar.

Kan ni svaret på följande frågor? Inte? Barnen har svaren. Hur kunde trilobiten ta sig fram? Hur lång kunde en ortoceratit bli? Vilken form har ammonitens skal? Varifrån har pansarhajen fått sitt namn? Vilka var de första djuren på land? Vad heter den största insekten som levt på jorden? Till vad utvecklades de fyrfotade fiskarna?

Trilobite
Ortoceratit

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 17
Tisdag: 
Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo
Onsdag: 
STUDIEDAG. Fritids har reducerat öppethållande.
Torsdag: 
Fredag:
 
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:

Vi önskar er nu alla en riktigt mysig helg! /Annie, Gunilla och Theres