Veckans bokstav har varit Hh.
Innan julledigheten påbörjade vi arbetet med att skriva gemensamma sagor, en för varje halvgrupp i klassen. Dessa är nu färdiga och vi har gått in nästa fas där vi ska skriva enskilda sagor. Därför har vi denna vecka skrivit fyrfältare som sedan blir grunden till våra sagor.

I matten har vi arbetat oss upp till talet 20. Under veckan har vi fortsatt arbeta med addition och subtraktion inom talområdet 0-20 för att verkligen befästa talkamraterna. En del i klassen har inte riktigt befäst 10-kompisarna ännu så det är något som vi kommer få nöta framöver.

Vi har startat upp vårt NTA-tema som heter Balansera och väga. I det första uppdraget fick vi lära oss mer om balanspunkten och träna på att hitta den på en fjäril som vi klippt ut. Vi testade även att fästa ett gem på olika ställen på fjärilen och på så sätt flytta balanspunkten.

Måndag: Ny läsläxa skickas hem.
Tisdag: Bild
Onsdag: Idrott
Torsdag: Annie borta, Vikarie: Beatrice Janeke
Fredag: Musik. Läsläxan tillbaka till skolan.