I svenskan denna vecka har vi tränat på att använda skiljetecknena, punkt, frågetecken och utropstecken på rätt sätt. Kolla gärna en gång extra på skrivläxan hemma att rätt skiljetecken hamnar på rätt plats.

I matten har vi genomfört diagnos 2. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med uppställningar.

I onsdags ändrades de restriktioner, som vi så länge levt med, och kommer nu så sakteliga börjar luckras upp. I skolan innebär det att vi sakteligen kommer börja återgå till de rutiner och arbetssätt som vi hade innan Covid. En förändring är att vi från och med nästa vecka kommer börja ha idrott tillsammans med andra klasser. Idrotten är fortfarande på tisdagar men vi delar upp oss i halvklass. Den blåa gruppen kommer att ha idrott mellan 8.00-9.00 och den röda gruppen mellan 9.15-10.15. De ska då ha med sig ombyte och handduk för dusch efteråt.

På torsdagen besökte vi förskoleklass C. Barnen i 2C fick lära de yngre barnen hur appen Polylino (nytt namn för Polyglutt) fungerar. De läste högt, provade att lyssna på böcker och visade hur man tar runt bland bokkategorierna.

Nästa vecka kommer vi att starta igång en intensivperiod med Lexplore. Alla elever är nu screenade och fr.o.m måndag 4/10 kommer de parvis att få passande läsövningar att träna på utifrån sin läsförmåga. Vi kommer att intensivträna ca 10 minuter/dag. Om några veckor kommer eleverna att screenas om och då får vi ett resultat att bygga vidare på.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 7
Idrott, inne. Ombyte och dusch.
Onsdag:
Utepass

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
18 oktober – Studiedag