I svenskan har vi denna vecka arbetat med ordklassen substantiv. Vi har lärt oss att substantiv är ord som vi kan sätta orden en, ett eller flera framför. Vi har även tränat på hur vi böjer ord. Ex: en katt, den katten, flera katter, de katterna.

I matten har vi börjat arbeta med addition i uppställningar, med och utan växling. När vi räknar i uppställningar är det väldigt viktigt att vi alltid börjat med att addera entalen, annars kan svaret bli tokigt om det visar sig att entalen tillsammans är fler än tio. Detta blev flera i klassen varse om under veckan och även fröken upptäckte att flera börjar med att addera tiotalen. Vid huvudräkning är det helt okej som strategi, men vid skriftlig uträkning måste vi börja med entalen.

I NO:n har vi inlett tema rymden. Vi har gått igenom väggplaneringen tillsammans, genomför en VÖL (vad vet vi, vad önskar vi veta), sett på en film om Big Bang och målat bilder över hur vi tror att Big Bang såg ut.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 8
Idrott, inne. Ombyte + dusch. Ej schampo!
Onsdag:
Utepass

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
18 oktober – Studiedag