Veckobrev v.41

Spela upp inlägg

Hej!

Ytterligare en vecka har swishat förbi och vi är nu redan inne i oktober!

Veckans bokstav har varit Ll. Vi har fortsatt arbeta enligt strukturen med vårat arbetsschema och många av barnen har nu riktigt bra koll på i vilken ordning de ska arbeta med uppgifterna. En del är riktigt snabba när de arbetar och kommer framöver därför få lite extra uppgifter som ska utmana dem mer samt även fördjupa deras kunskaper.

I NO:n har vi fortsatt prata om kroppen och kroppens behov. Denna vecka låg fokus på sömnens betydelse och vi har kollat på en film om sömn samt skrivit några rader i vår temabok.

Tillsammans med Theres har barnen börjat arbeta med Barnkonventionen, artikel 28. Varje läsår fokuserar hela skolan på totalt fyra artiklar ur Barnkonventionen som vi känner att vi vill belysa extra mycket och arbeta med. Så under deras skoltid på skolan kommer de därmed få lära sig om flera delar ur Barnkonventionen och varför de är så viktiga. Theres hälsar att det blev en väldigt fin lektion där alla barnen engagerade sig i diskussionen där många av dem aktivt delade med sig av sina tankar!

Nästan alla barnen har hunnit genomföra bedömningsstödet i svenska med mig. Dock så åkte jag tyvärr på snuva och blev därför hemma tors – fre. De som inte hanns med förra veckan kommer därför få genomföra det i början på kommande vecka när jag förhoppningsvis är tillbaka. Vi kommer även börja genomföra bedömningsstödet i matematik. Bedömningsstödet kommer sedan användas som ett underlag för att kunna anpassa och individualisera undervisningen åt barnen.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla