Under veckan har vi har vi arbetat med de nio vokalerna a, o, u, å, e, i, y, ä, ö. Vi har tränat på ord med lång och kort vokal, t.ex. bor – borr, bus – buss.

I matten har vi arbetat med subtraktion med uppställning och växling. För många av barnen har arbetet med uppställningar gett dem ny motivation då det inte blir lika ansträngande som huvudräkningen annars kan vara. Så även om det denna vecka varit lite snurrigt med växlingar så har alla barnen glatt tagit sig an utmaningen som vi mött!

Denna vecka fick klassen sitt andra brev från Bing. Denna gång ville han veta mer om solen. Därför har vi läst faktabok om solen och svarat på tillhörande frågor, tittat på faktafilm om solen samt skrivit en faktatext om solen. Vi avslutade på fredagen med att skriva ett svarsbrev till Bing som innehöll svar på hans fråga om solen samt några frågor som barnen i klassen gärna ville ha svar på. På bilden fick barnen göra sugrörsraketer.

På fredagen såg vi en film om FN och skrev en kort text i våra temaböcker. Alla barn på skolan har målat flaggor under veckan och dessa finns nu uppsatta i vår matsal. På måndag kommer vi på skolan att starta dagen med en storsamling på skolgården kl. 8.10 för att gemensamt fira FN dagen genom tal och sång.

29/10 – Crazy hair day
Fredagen innan lovet vill vi fira in lovet lite extra med en mysdag. Därför så har vi en Crazy hair day. Denna dag får eleverna spexa till sina frisyrer lite extra mycket både med form och färg eller varför inte lite halloween-inspirerat hår. De får även ta med sig ett gosedjur till skolan.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 10
Idrott, inne. Ombyte + handduk. Ej schampo.
Onsdag:
Utepass

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
V.44 – Läslov