Veckobrev v.44-45

Veckan startade med gemensam samling utomhus tillsammans med hela skolan. Rektorerna höll tal, elevrådet berättade om några artiklar ut barnkonventionen och vi sjöng en sång tillsammans. Inför sången så hade en större del av klassen anmält intresse för att sjunga i en kör. Tillsammans med Isa som sjöng i mikrofonen så gjorde de ett fantastiskt framträdande när de sjöng med stöd av alla barn på skolan. Vilka modiga barn vi har i klassen!

Denna vecka har vi genomfört flera diagnoser i både svenska och matte för att kontrollera vad vi har lärt oss den senaste tiden. Uppställningar är fortsatt lite klurigt att göra så det kommer vi repetera en del efter lovet innan vi går vidare till multiplikation.

Vi fick ett till brev från Bing där han undrade vad det var för stor sak som åker runt utanför vår planet. Därför har vi sett film och pratat om månen. Vi har även skrivit i vår temabok om månen.

I svenskan har vi skrivit sagotrådar och påbörjat våra rymdsagor. Denna gång skriver vi först på OneNote då det är enklare att bearbeta texten digitalt än på papper med penna och sudd. Efter att sagorna är färdiga kommer barnen att få renskriva in dem i sina berättelseböcker.

På torsdagen besökte vi förskoleklass C. Tvåorna fick lära förskoleklassbarnen att använda två appar från NE, sortera (matte) och stava (svenska). Det blev en mysig lektion som avslutade dagen för båda klasserna. Vi pedagoger ser det som en fantastisk möjlighet att låta eleverna som redan har arbetat med apparna och som är familjära med dem lära de yngre barnen dem. Även barnen tycker det är kul att få det ansvaret och vi kan verkligen se att de tar sig an det med bravur 😊

Läsvecka
V. 45 har vi läsvecka på skolan för att förlänga läsningen efter läslovet. Under veckan kommer vi dagligen ha aktiviteter kopplade till läsning. På måndagen får eleverna, om de vill, ta med en bok hemifrån som de läser i, under skoltid under veckan. De får även på måndagen ta med en valfri kudde/gosedjur som de läser tillsammans med. På fredagen får de ta med sig sin favoritbok och visa upp om de vill.

V.44 LÄSLOV – Läsutmaning

V.45
Läsvecka
Måndag: Ta med en bok hemifrån + ev. kudde/gosedjur
Idrott, inne. Ombyte + handduk.
Onsdag:
Utepass

Ta med din favoritbok till skolan.

Kommande händelser:
V.44 – Läslov

Hoppas ni får ett fint lov tillsammans med många mysiga lässtunder!