Veckobrev v.44 – 45

Spela upp inlägg

Hej!

Versal och gemen av bokstaven IVeckans bokstav har varit Ii. Vi har även genomfört en diagnos i svenskan. Nu har vi totalt gått igenom åtta bokstäver – O, M, A, S, R, L, E, N, I.

I engelskan har vi tränat på att räkna saker med halloween-tema. Vi har även sjungit lite halloween-sånger.

I matten har vi arbetat med addition och subtraktion med tre termer. Vi tränar även hela tiden på att använda de korrekta begreppen såsom addition, subtraktion, term, summa, differens. Desto tidigare vi börjar använda begreppen, desto snabbare kommer de nötas in. Så när ni samtalar om matematik hemma med barnen, gör det gärna med begreppen så att de får fler chanser att befästa dem.

I SO:n har vi fokuserat på FN och Barnkonventionen. Vi har tittat på hur klassrum kan se ut runt om i världen, målat våra drömskolor och pärlat armband där varje enskild pärla symboliserar en specifik artikel i Barnkonventionen.

Temat för läslovet 2020 är högläsning

Förutom att det är roligt och mysigt kan högläsning vara ett sätt att väcka intresse för det lästa. Genom att alla elever tar del av en och samma text samtidigt är det också enklare att ha de viktiga samtalen om litteraturen och fånga upp elevernas funderingar och reflektioner. Genom samtalen kan vi dessutom väcka andra frågor och knyta an till elevernas erfarenheter. Den gemensamma läsningen hjälper barnen att vidga deras världar.

läslov.se hittar ni förutom inspiration inför läslovet även ett kalendarium med läslovsaktiviteter och olika tävlingar.

På måndagen efter lovet får barnen gärna ta med sig en bok till skolan som de har läst under lovet. De som vill får då visa upp boken för de andra i klassen.

V.44 – LÄSLOV

V.45

Måndag: Ny läsläxa skickas hem.
Tisdag: Bild
Onsdag: Idrott
Torsdag: 
Fredag: Musik. Läsläxan tillbaka till skolan.

Ha ett härligt läslov!

Hälsningar Annie