Denna vecka kom vi igång med läs- och skrivläxan igen. Vi har arbetat med kapitel 11 även här i skolan. Fokus har då varit på adjektiv. Vi har pratat om vad ett adjektiv är och beskrivit bilder med hjälp av adjektiv. Vi har även fortsatt på våra rymdsagor. Flera av barnen hade nått den punkten där de kände att de var färdiga. När det skett har vi gått in i nästa fas i skrivningen, nämligen textbearbetning. Jag har läst igenom barnens sagor och skrivit frågor som hjälper barnen att utveckla sina texter så att de blir mer detaljrika.

I matten har vi startat upp ett nytt kapitel som handlar om multiplikation. Vi har lärt oss tvåans tabell och hur kommutativa lagen fungerar i multiplikation. När vi räknar multiplikation så har vi en minnesregel för att minnas hur vi ska skriva ned multiplikationen, hur många gånger tar jag talet. ex: På bilden syns två staplar med tre bollar i varje, dvs två gånger tar jag talet tre – 2 x 3.

I engelskan har vi fortsatt med temat Clothes. Vi genomförde bland annat en hörövning.

I NO:n har vi lärt oss mer om tyngdkraft/gravitation.

På veckans tekniklektion valde vi att dela klassen. Blå grupp fick se på en film om byggkonstruktioner och den röda gruppen såg en film om hjulet och gjorde ett arbetsblad om de enkla maskinerna. Nästa vecka byter vi och och då får den röda gruppen lära sig om byggkonstruktioner och den blåa gruppen får fördjupa sig i den enkla maskinerna.

Veckan avslutades med ett nytt besök av Kulturskolan. Denna gång var temat musik.

Onsdag 24/11
Nästa onsdag kommer vi att vistas större delen av dagen utomhus. Vi kommer att starta skoldagen med att gå upp till uteklassrummet. Därför ber jag er att säkerställa att era barn är påklädda efter väder direkt när de anländer till skolan. Skicka gärna med ett par vantar och mössa så ska vi nog tillsammans kunna undvika kalla och frusna barn 😊

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 12
STUDIEDAG