Under veckan har vi börjat förbereda oss för att skriva egna sägner/myter/berättelser genom att diskutera vilka karaktärer, miljöer och problem som dessa kan innehålla.
Vi är även nästan helt klara med våra rysliga sägner som vi skrev gemensamt i halvklass innan lovet. När dessa är färdiga så kommer de läggas upp här på bloggen. Då får ni vårdnadshavare titta och lyssna på dem om ni vågar 😉

I matten har vi börjat arbeta med multiplikation igen och barnen har fått med sig varsitt knippe med tabellerna hem så att ni kan träna på dessa hemma. Multiplikationstabellerna är, som ni vet, något som man oftast bäst lär sig genom mängdträning.

I SO:n har vi pratat om att de tre världsreligionerna har sitt ursprung från en och samma person, Abraham. Vi har även lärt oss om hans barn Ismael och Isak, Isaks söner Esau och Jakob och Jacobs tolv söner. Vi har lärt oss att judarnas heliga skrift kallas Tanach och att det är samma berättelser som det är i det Gamla Testamentet i bibeln.

Kallelse till föräldrarådet 3/12 kl.18.30-19.30
Kallelse 191203

Kommande händelser:
» 27/11 – Studiedag – Fritids är öppet som vanligt
» 3/12 – Föräldraråd i matsalen kl.18.30
» 12/12 – Lucia i idrottshallen kl.8.15

Måndag: Veckans ord skickas hem.
Tisdag: Slöjd. Skoldagen slutar kl.14.00.
Onsdag: Bild, röd grupp
Torsdag: Idrott, inne. Skrivläxbok tillbaka till skolan.
Fredag: Musik.
Veckans ord-bok tillbaka till skolan.
Ny läs-skrivläxa skickas hem.