Veckans bokstav har varit Vv.
Denna vecka har det varit Barnboksveckan och därmed har vi lagt lite extra fokus på svenskämnet. Vi har läst/lyssnat på olika klassiska sagor, lärt oss om Astrid Lindgren, pratat lite om skillnaden mellan en saga och en berättelse, tittat på de böcker som barnen haft med sig och en del av barnen har provat på att skriva kortare berättelser. På fredagen gick vi en tipspromenad som rektorerna och lärarassistenten hade anordnat.

Arbetet med sagor kommer att fortsätta även efter denna vecka då det är ett av de teman vi valt att arbeta med i årskurs 1. Vi kommer arbeta enligt cirkelmodellen och just nu befinner vi oss i Fas 1 och 2.

I matten har vi arbetat med dubbelt, hälften och  okända tal. Det är alltid lite extra klurigt att befästa strategin man behöver när det fattas en term. För att förstå okända tal måste barnen förstå likhetstecknets betydelse. När vi pratar om likhetstecknet brukar vi jämföra det med en våg. Att det måste väga lika på båda sidor om tecknet.

Kommande:
⇒ 17 november – Föräldraråd i matsalen kl.18.00
⇒ 20 november – Studiedag. Fritids har reducerat öppethållande.

Måndag: Ny läsläxa skickas hem.
Tisdag: Bild. Annie är på kurs. Vikarie: Gunilla Hedmark.
Onsdag: Idrott. Tag med inneskor, ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxan tillbaka till skolan.
Fredag: Studiedag