Vi har nu nått andra advent och vi har endast 11 ordinarie skoldagar kvar tills vi når julavslutningsdagen och sedan får gå på det efterlängtade jullovet.

Denna vecka var jag (Annie) tyvärr sjuk ett par dagar och Theres var i klassen istället. I min avstämning med Theres så förstod jag att det blev lite oroligt för vissa barn när jag inte var på plats men har jag även fått höra mycket positivt och de hade tre fina dagar tillsammans som avslutades på fredagen med det sista besöket av kulturskolan där barnen fick testa på dans.

Under veckan har vi:

• fortsatt med att göra färdigt våra rymdberättelser,
  • lärt oss mer om j-ljudet och att det stavas på många olika sätt (j, g, dj, lj, hj och gj),
  • fortsatt lära oss mer om tvåans, femmans och tians tabell i matten,
  • byggt med broar med K’nex,
  • lärt oss mer om årstider och hur det kommer sig att vi har olika årstider,
  • repeterat månaderna och kvartalen,
  • börjat med julord på engelskan: star, angel, present/gift, candy cane, reindeer, sleigh, snowflake, christmas tree, Santa Claus (amerikask engelska)/Father Christmas (brittisk engelska)
Nissen Julius har flyttat in hos oss även detta år. I år valde han att ställa upp sitt hus ute på Safiren efter att Annie och Isa placerade julgranen där.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap.14
Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo
Onsdag:
Hälsoutbildning med kurator Elin och skolsköterska Marina. Utepass.

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.