Veckans bokstav har varit Kk.
Denna vecka har vi gått in i fas 3 i vårt arbete med sagor, gemensamt skrivande. Vi har tillsammans, i röd och blå grupp, skapat en fyrfältare som kommer vara grunden till våra sagor. Barnen har även parvis fått börja rita sagans karaktärer som vi sedan kommer använda när vi ska beskriva dem i vår saga.

I matten har vi börjat med datalogiskt tänkande, mönster och stegvisa instruktioner. Dessa övningar är viktiga för att lägga grunden i hur programmering fungerar. Vi kommer fortsätta arbeta med det fram till jul och avslutar med att programmera robotar.

Vi har sett på film om advent och skrivit några rader om advent i vår temabok.

Påminnelse: Inför julpyssel
Vi har planerat att ha lite julpyssel när det börjar närma sig jul.
Ett pyssel är att göra egen ljuslykta. Om ert barn vill göra det så behöver ni skicka med ert barn en mindre glasburk, som rymmer ett värmeljus, till skolan. Skicka med glasburken senast under v.50. OBS! Glasburken ska vara väl rengjord och samtliga etiketter ska vara borttagna.