Veckobrev v.51

Spela upp inlägg

Hej!

Veckans bokstav har varit Åå.
Nu sitter formandet av Aa riktigt, riktigt bra eftersom vi har arbetat med A,Ä och Å. Dock är det lite svårt att komma ihåg de där prickarna eller ingen över. Därför har vi denna vecka pratat lite om hur ett ord kan bli ett helt annat om man glömmer sätta ut prickarna eller ringen. 

I matten har vi genomfört till terminens sista diagnos. Nu har vi ett par sidor kvar i matteboken, sedan är vi klara med den och den nya boken ligger och väntar på att bli arbetad i när det nya året börjar. 
Vi har även arbetat praktiskt med programmering för första gången. Vi använde oss av Blue-bots som vi styrde stegvis med ipaden. Målet var inte att skriva en kod utan att öva på att ge en stegvis instruktion. De fick arbeta i par där ett barn fick styrde och det andra barnet gav muntliga instruktioner – framåt, bakåt, höger och vänster. 

Vi har avslutat terminen teknikarbete med att bygga byggnader med hjälp av kikärtor och tandpetare. Barnen fick arbeta i mindre grupper och samarbeta för att skapa sina byggnader. Vi pratade om vad det innebär att man bygger något stabilt och vad några olika 2D- och 3D-former heter.

På fredagen bjöd årskurs 5 oss på ett luciatåg. Eftersom vi inte kunde gå till kyrkan som vi brukar göra så hade de spelat in det i förväg så att vi alla ändå kunde få ta del av denna fina stund. Rektorerna bjöd på festis och lussebulle!

Måndag: Ny läsläxa skickas hem.
Tisdag: Bild
Onsdag: Idrott, inget ombyte.
Torsdag: 
Fredag: Musik. Läsläxan tillbaka till skolan.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla