Veckobrev v.6

Spela upp inlägg

Hej!

Många kompisar har kommit tillbaka till oss under veckan och de har varit efterlängtade. Vi har några som fortfarande hemma och dagligen får jag frågor om när de kommer tillbaka. Så fantastiskt fint att se att de saknar varandra så när någon är borta en längre tid! Det tyder på en fin sammanhållning i klassen 😊

Denna vecka har vi:

  • arbetat med personbeskrivningar. Vi har först skrivit tankekartor och sedan använt oss av dem när vi skrivit våra texter.
  • arbetat med att skriva enkla faktatexter utifrån tankekartor.
  • sett på avsnitt 4 av Jack och jorden utveckling.
  • skrivit i vår temabok om däggdjur.
  • läst faktatext om däggdjurens uppkomst och svarat på frågor till texten.
  • lärt oss mer om ng-ljudet. Denna vecka var det fokus på ord som stavas med -ng.
  • börjat arbeta i den nya matteboken. Det första kapitlet handlar om klockan och vi har repeterat hel, halv, kvart över och kvart i. Nytt för oss är 5 över, 10 över, 20 över, 20 i, 10 i och 5 i.
  • arbetat i grupper med texter om transporter. I grupperna läser vi faktatexter gemensamt och svarar på frågor till texten.
  • spelat Minecraft Education. Jag har skapat en värld som eleverna ansluter till. Det första uppdraget som de fick var att hitta en skylt där det stod instruktioner för vad de skulle göra. För att börja bekanta sig med spelet så skulle de på en tomt, numrerad med deras elevnummer, bygga ett hus och sedan placera en skylt utanför huset med sitt namn på. Syftet med spelandet är att skapa ett verktyg för eleverna att skapa och berätta om vad de kan och har lärt sig. Det blir ett sätt att förvalta och förmedla den kunskap de tagit till sig och ett slags levande kollage där de kan uttrycka sig och bygga skapelser som aldrig tidigare varit möjligt. Genom att samarbeta med varandra ges eleverna möjlighet att reflektera över sina byggen genom att förklara och samtala. Tillsammans kommer vi bygga vidare på vår värld exempelvis när vi arbetar med samhällsviktiga funktioner. Efter teoretiska genomgångar kan vi på ett praktiskt sätt förverkliga det vi lärt oss inuti vår Minecraft-värld genom att vi tillsammans bygger upp vår digitala stad med de nödvändiga funktioner som behövs för att fungerande samhälle.

 

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 19
Tisdag: 
Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo
Onsdag: 
Utepass
Torsdag: 
Fredag:
 
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
16/2 Skridskodag för åk 2 i ICE Arena. Separat mail med mer info kring dagen har skickats hem.
23/2 Föräldraråd kl 18.00. Kallelse kommer under v.6

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla