Nu är vi snart fulltaliga i klassen igen. Vi håller alla tummar och tår att vi får hålla oss friska nu!

Under veckan har vi:

• lärt oss mer om ng-ljudet.
  • fortsatt arbeta med klockan, fem i halv och fem över halv.
  • sett på det sista avsnittet av Jack och jordens utveckling och skrivit om de första människorna i vår temabok.
  • läst faktatexter om de första människorna, neandertalarna och homo sapiens samt svarat på tillhörande frågor.
  • fortsatt fördjupa oss i transporter i tekniken. Vi har bland annat lärt oss att en skovelhjul är som ett hjul med paddlar som pressar undan vattnet och driver ångfartyget framåt.
  • läst faktaböcker om djur och samlat in fakta i en sexfältare.
  • börjat skriva på våra faktatexter.
  • sett på film tillsammans med 2A.
  • haft utepass med Gunilla.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 20
Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo
Onsdag:
Skridskodag

Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
 16/2 Skridskodag för åk 2 i ICE Arena.
Bussarna går kl.9.15 från skolan. De som inte har skridskor kommer få hjälp att prova ut rätt storlek. Det finns flest skridskor i storlekar mellan 32-35, och det vore bra om så många som möjligt tog med sig egna skridskor. De delar av planen så att de som vill ha klubba får vara på ena sidan. Ska man vara där behöver man ha hjälm med galler. De ska inte ta med egen puck/mjuk boll. Vi åker tillbaka till skolan kl.11.45.
 23/2 Föräldraråd kl 18.00.

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla