Veckobrev v.8

Spela upp inlägg

Hej!

Solen skiner på oss så här i slutet av arbetsveckan. Vilken härlig start på helgen. Solen värmer gott och jag hoppas finvädret håller i sig så att ni alla får ta del av den D-vitamin boost den ger. 

Denna vecka fick vi avsluta utan Annie då hon var tvungen att stanna hemma och vila upp sitt knä. Hon hoppar på kryckor och är inte så rörlig men inget kan stoppa henne från att komma tillbaka på måndag. Så på måndag är allt som vanligt. 

Denna vecka har 2C fortsatt jobba med sina faktatexter. Det är en välarbetad faktatext ska ni veta. Först har de fått fylla i en 6-fältare där de skriver stödord under givna rubriker som utseende, ungar, miljö osv. Sen har de fått skriva faktatexten på sin iPad, sen ska den noga läsas igenom av dem själva, läsas av en kompis, läsas av en vuxen och få tummen upp för att sen skrivas med sin finaste handstilen i sin stora röda skrivbok. De verkar tycka det är kul för de är så flitiga och kämpar på. Stolta är vi! 

Barnen har även jobbat med motsatsord, ng-ljudet med stavningen -nk. Vi har genomfört diagnos 4 i svenska. Denna gång har vi kollat av att månader, veckodagar samt ng-ljudets olika stavningsregler sitter. Något flera hade svårt med är när de fyller år, vilket år samt hur man skriver detta (ÅÅÅÅMMDD). 

I matematiken har vi fortsatt jobba med klockan- mätning av tid. Vi har även påbörjat istiden samt vilka spår istiden lämnat efter sig. På tekniken har de fått veta varför ett stort fartyg kan flyta, hålla balansen och hitta rätt, vad bogpropellrar, GPS-navigering och barlaster är. 

På bilden har de påbörjat en uppgift där de jobbar med perspektiv, varma och kalla färger. På värdegrunden har de fått leka med syftet att känna sig sedda. De fick även gjort en leklista.  

På musiken har Jonas lärt oss mer om vad en melodi är, hur man skapar en melodi samt låtit oss få  experimentera med olika toner och därmed skapa enkla melodier tillsammans. Vi har fått spela på ukulele och sjungit som en stor kör. Klassen delades upp i två grupper där den ena gruppen sjöng sången med endast en ton och den andra halvan den vanliga melodin. När de sen sjöng samtidigt blev det effektfullt och jättefint.  

Vi hade en fantastisk dag på isen där samtliga 64 barn klarades sig utan några skador. Alla vågade ge sig ut på isen trots att vissa av dem kände sig osäkra och alla lyckades ta sig fram dit de ville. Härligt! Som avslutning fick alla titta på när a-lagets herrar tränade. Vad stora de var och oj vad det smällde i sargen när de missade målet. 

https://www.farjestadbk.se/

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap. 21
Tisdag: 
Idrott, Inne. Ombyte + handduk. Inget schampo
Onsdag: 
Utepass
Torsdag: 
Fredag:
 
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan.

Kommande händelser:
23/2 föräldrarråd
=> v. 9 spotlov glöm ej att ändra i Nuddis.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Annie, Theres & Gunilla