Nu är ordningen återställd efter en vecka med fröken på plats i klassen. Vi har pratat mycket om vikten av att lyssna på alla vuxna och inte bara på fröken. Under veckan har vi genomfört IUP-samtal med alla i klassen och jag vill tacka er för bra samtal och tålamod när tekniken har strulat för oss.

Veckans bokstav har varit Yy. Det vi har märkt kan vara svårt med bokstaven Y är att ibland har barnen svårt att veta om ordet innehåller y eller i. En del byter ofta ut y:et mot i ord när de pratar. Ex: mysa uttalas som misa, myra som mira, lyssna som lissna. Det försvårar även stavningen för dem.

I matten har vi börjat räkna med tiotalsövergång med siffrorna 6,7,8 och 9.I

NO/SO har vårt tema med bondgården fortsatt. Förra veckan fick eleverna lära sig mera om kor och denna vecka om hästar. Vi har tittat på filmer om djuren, läst faktatext på NE junior och även läst faktatexter om djuren och svarat på frågor till texten.

Även i engelskan arbetar vi med bondgårdsdjur och lär oss ord som cow, horse, sheep, pig, goat, cat, dog, hen, rooster, chicken, farm, farmer & farm animals.

Nästa vecka tar vi en paus med veckans bokstav och läsläxan för att lägga all fokus på våra berättelser som det är dags att färdigställa. När berättelserna är klara kommer eleverna få med dem hem så att ni kan läsa dem hemma. Även om vi inte skickar med någon läsläxa hem så uppskattar vi om ni läser något annat tillsammans med ert barn.

Kommande:
⇒ v.9 Sportlov