Veckobrev v.9-10

Denna vecka pausade vi veckans bokstav för att arbeta ikapp med saker som vi haft lite släpande. De flesta barnen har hunnit ikapp med det mesta, några har fått med sig sina sagor hem för att kunna rita klart bilderna och några har någon arbetsbok med sig hem under lovet.

Under veckan har vi dagligen arbetat med värdegrund för att stärka gruppen. Vi har tittat på Ugglan och kompisproblemet, pratat om känslor och hur våra känslor påverkas positivt och negativt av saker som sker runt omkring oss.

I matten har vi arbetat med att räkna med hjälp av tallinjen.

Veckans djur har varit får. Vi har sett film om får, läst faktatext på NE junior tillsammans och sedan har barnen fått arbeta i lärpar med att läsa en faktatext och svara på frågor till. När vi svarar på frågor så tränar vi även på att skriva fullständiga meningar.

Veckan avslutades med en mysig pyjamasdag med film och popcorn.

Läsläxa v.10
Veckan efter lovet kommer vi att genomföra skolverkets bedömningsstöd och på grund av det kommer vi inte hinna sitta ned och läsa läsläxan på plats här i skolan. Läsläxan skickas dock hem som vanligt på måndagen.

V.9 – LOV

V.10
Måndag: Ny läsläxa skickas hem.
Tisdag: Bild
Onsdag: Idrott
Fredag: Musik. Läsläxan tillbaka till skolan.

Ha ett härligt lov!