Denna vecka har vi skrivit färdigt våra faktatexter som vi skrivit i par. För er som är nyfikna så finns nu dessa att läsa på vår KAB. Ni hittar dem under Innehållsbiblioteket ➡ Svenska ➡ Klassens texter.

I matten har vi börjat arbeta med division. Eftersom vi arbetade med det i årskurs 2 så var det många kände igen räknestrategierna. Nu börjar vi även se ännu mer nytta med att kunna sina multiplikationstabeller. Jag har märkt att det är många i klassen som ber om hjälp när det kommer enklare multiplikationstal som ex: 7*6, 7*9, 8*7 osv. Därför är det bra om ni stöttar upp med lite extra tabellträning där hemma.

I SOn har vi fortsatt med geografin och denna vecka har vi sett en film om hur kartor fungerar och en film om våra kontinenter, världsdelar och världshav. Vi har även börjat arbeta i en arbetsbok om kartor. Vi har lärt oss att se skillnad på vad som är vad på en karta med hjälp av olika karttecken och lärt oss att tyda olika typer av natur på kartan.

Måndag: Läsläxan, skrivläxan och veckans ord skickas hem.
Tisdag: Slöjd. Skoldagen slutar kl.14.00.
Onsdag: Bild
Torsdag: Idrott, inne
Fredag: Musik
Läsläxa, skrivläxa och veckans ord-bok tillbaka till skolan.