Veckans bokstav: Gg
Inom svenskan har vi fortsatt med ännu en bokstav. Vi har även gemensamt arbetat med att sortera meningar/händelser så att de hamnar i rätt ordning. I meningarna fanns det ledtrådar i form av tidsbegrepp som hjälpte oss att sortera rätt.

I matten har vi arbetat med subtraktion med tiotalsövergång. Det är många strategier vi får hålla koll på och sortera bland när vi räknar för att hitta den som passar bäst.
Barnen har fått lära sig att det är enklast att räkna ned till tio först och sedan subtrahera vidare.

Vi har fortsatt att balansera och väga i vårat NTA-tema. Denna vecka har vi fått väga olika föremål gentemot plastkuber och skriva deras vikt i antal kuber.
Denna vecka har vi lärt oss mer om höns. Vi har även pratat om månaden mars och lärt oss mer om både talgoxe och bofink.

Nästa fredag, 23/3, arrangeras Skolloppet på skolan i samarbete med Team Rynkeby.
I barnens mappar har ni fått hem information kring skolloppet och där finns det även information kring att man kan microsponsra sitt barn inför loppet.

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp (t.ex. 2-3 kronor) per varv som den enskilda eleven springer i samband med Skolloppet. Sponsringslappen ska inte tas med tillbaka till skolan.
Tänk på att barnen behöver ha med sig uteskor som lämpar sig för att springa.

21 mars så är det dags att rocka sockarna! Vi bär omaka sockar för att uppmärksamma Downs syndrom-dagen och att olika är bra.

Föräldraråd 27/3 kl.18.30

Kommande veckan: