Veckobrev V.17

Veckans bokstav: Cc

Nu har vi börjat arbeta med de bokstäver som inte är de vanligaste. Vi har lärt oss att C kan låta som K och som S. Vi har pratat om att vi har lånat en del ord från engelskan så som cowboy, cornflakes och camping.

I matten har vi arbetat med spegelsymmetri. Vi har bland annat kort färdigt bilder där ena sidan saknas och att då tänka att den ska se likadan ut men vara spegelvänd är inte alltid det enklaste.

Vi har lärt oss en ny fågel. Denna gång lärde vi oss om en fågel som flyttar på vintern och återvänder i april varje år, nämligen sädesärlan. Vi fick lära oss att denna fågel är väldigt punktlig och att den alltid återvänder till samma plats som året innan.

Tillsammans med Linda och Ulrika har barnen den senaste tiden arbetat med olika knoppar. Denna vecka har de fått göra små egna knopp-figurer som fint pryder vårt fönster i klassrummet.

Linda och Ulrika hälsar att på måndag kommer barnen få genomföra ett experiment som involverar tunna fingervantar. Så om ni har såna till era barn, skicka gärna med dom det så att experimentet blir extra lyckat!

Kommande veckan:
Måndag:
Ta med tunna fingervantar till skolan.
 Utematte
Onsdag: NO – natur ute