Andra skolveckan är nu avklarad och som brukligt är vid terminsstart så utsätts vi för baciller och virus vi inte stött på under sommaren. Flera av barnen och jag har denna vecka varit hemma under veckan med halsont, nästäppa och andra klassiska förkylningssymptom. Tack för att ni håller barnen hemma när de har symptom samt att ni testar innan återgång! Det är tillsammans som vi kan se till att hålla smittan borta.

I svenskan har vi arbetat med läsförståelse, tränat på ordningstal, första, andra…. Nytt i åk 2 är att vi arbetar med stavning i en bok som heter Stava rätt, stava lätt.

I matten har vi arbetat med att repetera addition och subtraktion upp till 100.

I SO har fokus legat på temat trafik och trafikregler.

I Engelskan arbetar vi med School. De ord vi har fokus på är pencil, crayons, ruler, rubber, desk, computer, pupil, teacher, school bag & book.

Den nya läs- och skrivläxan verkar fungerar bra. När det gäller skrivläxan så vore det önskvärt om ni sitter med och hjälper till med såväl stavning som hur man skriver hela meningar. Det är något vi pratar mycket om och tränar här i skolan. Vad är en mening? Hur skriver man en mening? Att använda stor bokstav och punkt på rätt ställe. Det är också viktigt att de skriver med blyertspenna, så att om det blir fel, kan de sudda och skriva rätt. Om ni inte har tillgång till penna och sudd hemma, så kontakta mig så skickar jag med det hem.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap.2
Idrott, ute. Inget ombyte
Onsdag:
Utepass
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan. 8.00 Röris. Musik.

Kommande händelser:
9/9 – Skolfoto
 16/9 – Föräldramöte kl.18.00 via Teams
 17/9 – Studiedag. Reducerat öppet på fritids.
 20-21/9 – IUP-samtal via Teams.
 21/9 – Föräldraråd via Teams.