Under denna vecka har vi i svenskan fortsatt arbeta med att skriva meningar. Vi tittade tillsammans på en tankekarta om vildsvinet och med hjälp av den fick eleverna sedan bilda meningar. Vi har just nu tre olika läromedel som vi arbetar med – Robin arbetsbok som är kopplad till vår läsebok, Stava rätt Stava lätt där vi får bekanta oss närmare med 10 utvalda ord varje vecka samt även Lea & Love som hjälper oss att fördjupa oss inom de olika genrer som vi arbetar med, ex: sagor, faktatexter, instruktioner osv.

I matten har vi arbetat med att subtrahera ental och tiotal från tal upp till 100. Nästa vecka kommer vi genomföra vår första mattediagnos.

I SO:n har vi arbetat färdigt med temat trafik. Vi har bland annat lärt oss hur vi korsar en gata på ett säkert sett samt även hur viktigt det är med reflexer när det är mörkt ute.

Måndag: Ny läs- och skrivläxa skickas hem, Robin kap.3
Idrott, ute. Inget ombyte
Onsdag:
Utepass
Läsläxan+skrivläxa tillbaka till skolan. 8.00 Röris. Musik.

Kommande händelser:
 9/9 – Skolfoto
 16/9 – Föräldramöte kl.18.00 via Teams
 17/9 – Studiedag. Reducerat öppet på fritids.
 20-21/9 – IUP-samtal via Teams.
 21/9 – Föräldraråd via Teams.