Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Mm. VI har fortsatt arbeta med vårt arbetschema, även om det ibland är lite krångligt att komma ihåg vilken uppgift det var man skulle jobba med. Men snart har vi nog fått in den rutinen också!

Vi har fortsatt jobba vidare i matteboken och har jobbat med likhetstecknet, större och mindre, fler, färre och lika många. Vi har även genomfört vår första diagnos. Denna kommer ni att få hem för underskrift under nästa vecka.

I SOn har vi pratat om hösten och september. Vi har även lärt oss om månadens fågel, Tornsvalan som även kallas Tornseglare. Varje månad så kommer vi att få lära oss om en fågel.

Tillsammans med våra fritidspedagoger har barnen haft utematte och NO. I matten har de arbetat med hjälp av sin kropp.De har fått pricka kottar på ett träd i grupper om 5 st och sedan tillsammans adderat hur många träffar gruppen fick ihop. Gruppen fick även addera sina fötter. Sedan fick de ett tal och så många fötter skulle vara i marken. Då fick de klura på hur de skulle göra för att exempelvis ha endast 7 fötter i marken.
I NOn har de tittat på vad som hänt i det maskariumet som de gjort tillsammans tidigare. De har repeterat masken och pratat om maskens kretslopp samt att maskar är nedbrytare. Lektionen avslutades med att de pratade om vad som händer med löven på hösten. Veckans begrepp och ord har varit: samarbeta, kretslopp och nedbrytare.
Läxa: Ta med ett löv som ändrat färg till onsdag 13/9.

Idrotten är inomhus från och med vecka 37. Inget schampo behövs, men barnen ska ha handduk så de kan duscha av sig. Linda och Ulrica har pratat med barnen om hur vi ska bete oss när det är idrott.

• Vi byter om.
  • Vi är delaktiga i lektionen.
  • Vi duschar efteråt.
  • Vi byter till de vanliga kläderna.
  • Vi har en god och trevlig ton till varandra.

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa. Kapitel 3.
Tisdag: Utematte
Onsdag: NO-natur, Läxa: ta med ett löv som ändrat färg
Fredag: Läsläxa i skolan. Idrott – från vecka 37 är idrotten inomhus.

Viktig info

• Onsdag 20/9 är det studiedag!
  • Onsdag 20/9 är det föräldramöte kl.17.30. Gemensam start i matsalen på Skattkärrsskolan.
  • Torsdag 21/9 är det föräldraråd kl.18.30. Kallelse: Kallelse170921

Ha en trevligt helg!