Ännu en vecka är till ända och vi har nu gått i tvåan i en hel månad!
I veckan har vi arbetat med att subtrahera heltal och ental.  Vi har även genomfört vår första mattediagnos.
I svenskan har vi arbetat med läsförståelse, frågetecknet och hur man skriver en fråga. Vi har även pratat om vilka delar en berättelse behöver ha. Sedan fick barnen skriva en kortare berättelse med en början, en händelse, en lösning och ett slut.

I NO:n har vi nu startat upp ett nytt NTA-tema. Denna gång är det Jord vi kommer arbeta med. Vi har än så länge tittat på trädgårdsjord och vad det består av med hjälp av förstoringsglas. Vi hittade även lite olika småkryp i jorden.

I tisdags hade vi en trevlig förmiddag tillsammans under vår gemensamhetsdag. Vi blev avbrutna av regnet på slutet och dagens lunch fick ätas i klassrummet istället för utomhus. Dagen avslutades med att vi tittade på en film tillsammans.

Nu har Leopold varit en vecka hemma hos fröken och lotten föll på Fanny som nu kommer få ta med sig Leopold hem tills torsdag nästa vecka.

På grund av studiedagen på måndag har barnen fått med sig nästa veckas läsläxa redan idag fredag.

17/9 – Studiedag, fritids är stängt.
19/9 – Föräldramöte kl.18.00 i klassrummet.

Välkomna på utvecklingssamtal kommande vecka:

Tisdag: 07.00 Leo
14.30 Jack
15.00 Lill
15.30 Ellen

Onsdag: 07.00 Johanna
13.30 Elin
14.00 Nisse

Torsdag: 07.00 Josefin
14.30 Herman

Fredag: 13.00 Sixten
13.30 Wilma T

Kommande veckan:
Måndag: Studiedag – skola och fritids stängt!

Tisdag: Idrott
Onsdag: Utelektion med Linda & Ulrika
Föräldramöte kl.18.00 i klassrummet.
Torsdag: Kulturskolan. Leopold tillbaka till skolan.
Fredag: Läsläxan tillbaka till skolan.