Under den gångna veckan har vi fortsatt vårt arbete med bokstäverna. Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Aa. Varje vecka har vi även ordbilder som vi arbetar med. Ordbilder är korta ord som är väldigt vanliga i text. Denna veckas ordbilder har varit är och var.

I matten har vi börjat arbeta med talet 4 och 5. Vi har även gjort talmattor för att visualisera talkamraterna så att vi enklare kommer ihåg dem.

Vi har arbetat vidare med trafiktemat i SO:n och sett en film om mörker och varför man behöver ha reflexer. Vi har även pratat om olika vägmärken och vad de betyder samt vad trafikljuset olika färger betyder. Idag, fredag, fick även alla barnen med sig en trafikkalender hem!
Vi har pratat om känslan oro och tittat på Evas känslokoll om oro. Samma dag så masserade vi även varandra samtidigt som jag läste en saga som hade tillhörande massagerörelser. Det uppskattade barnen mycket!

I engelskan har vi börjat arbeta med färger. Detta visade sig vara något som barnen var riktigt duktiga på så vi kommer nog få börja arbeta med nästa tema ganska snart!

Vi har även nästan dagligen haft ett litet danspass innan lunchen. Vi har dansat honky tonk, fågeldansen och huvud-axlar-knä-och-tå. Även detta är ett inslag i skoldagen som barnen uppskattar extra mycket!

Den kommande veckan kommer läsläxan vara fram till torsdagen p.g.a en tillfällig ändring i schemat. Veckan därpå återgå den att vara till fredagar.

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa. Kapitel 4.
Tisdag: Utematte
Onsdag: Studiedag!
Torsdag: Läsläxa i skolan.
Fredag: Idrott inomhus, båda grupper.

Viktig info

• Läsläxan denna vecka är till torsdag!
  • Onsdag 20/9 är det studiedag!
  • Onsdag 20/9 är det föräldramöte kl.17.30. Gemensam start i matsalen på Skattkärrsskolan.
  • Torsdag 21/9 är det föräldraråd kl.18.30. Kallelse: Kallelse170921

Ha en fin helg!