Veckobrev v.40+v.41

Jag ser nu att WordPress aldrig publicerade förra veckans inlägg som jag tidsinställde!
Ibland är inte teknologin att lita på och jag ber så mycket om ursäkt för den uteblivna informationen kring utedag osv! Jag har under veckan, när jag legat hemma med feber, trott att detta hade kommit ut till er föräldrar. Veckans veckobrev blir därför en kombination av båda veckorna!

Jag har som sagt varit sjuk under veckan och barnen har därmed haft vikarie under de dagar jag varit borta. Christina Andersson, vår speciallärare, har varit i klassen och har berättat att barnen har skött sig utmärkt och att det är en fantastiskt klass vi har!

I svenskan har bokstavsarbetet fortsatt. Denna gång vara det bokstaven Rr och Ll som vi fick bekanta oss med. Veckans ordbilder har varit videt och här. Nu har vi fått ihop så många bokstäver och ordbilder att vi har kunnat börja skapa egna ord och meningar.

I matten har vi börjat arbeta med pengar. Vi har både adderat och subtraherat pengar. Därmed har även enheten Kr (kronor) introducerats för barnen. Detta var inte helt enkelt då vi tidigare bara haft siffror att hålla koll på och för en del barn blev det rörigt att man var tvungen att skriva ut enheten efter varje siffra i talen vi skrev. Prata gärna om pengar med barnen hemma. Titta på hur pengarna ser ut och prata om värdet på mynten. 2-kronan ställer till vissa problem när vi räknar då barnen räknar den som en krona. Ex:

Detta är något vi fått prata mycket kring då det varit svårt för barnen att räkna hur många kronor man har då vi tänkt antal istället för värde.

I NO-ämnet denna vecka har vi bland annat fortsatt med våra känslor. Vi har lärt oss mer om känslorna intresse, glad och arg. Känslan intresse kopplade vi till hur vi socialt kan visa intresse och hur vi visar intresse i klassrummet bland annat.

Vi har även fortsatt vårt långsiktiga värdegrundsarbete och pratat om olikheter och att det är okej att vara olika och tycka olika. Att alla har rätt att vara sig själva.

På elevens val har vi gjort origamirävar och annat pyssel.

Veckan avslutades med att vi hade utedag tillsammans med de andra ettorna. Vi gick 2,5 km-slingan och hade en härlig dag tillsammans!

Våra fritidspedagoger sänder ut en önskan om att barnen inte har med sig kludd eller slime hemifrån då detta ställer till med problem på fritids. Vi har den senaste tiden upptäckt att våra skyltar, namnlappar och andra uppsatta saker har börjat trilla ned på grund av att barnen tar kluddet som det sitter fast med. Detta är något vi fått ta upp med barnen.

Här kommer protokollet från föräldrarådet: Protokoll 170921

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa. Kapitel 7.
Tisdag: Utematte
Onsdag: NO-natur, ute.