Veckans bokstav: Ee
Veckans ordbilder: du, den
Vi har genomfört en diagnos i svenskan som ni fått hemskickad idag (fredag) i barnens mappar. Det är en kopia som är eran och ni arkiverar den på det sättet ni önskar.

Matte: Nu börjar vi möta lite svårare moment i matten. Vi har arbetat med kommutativa lagen, subtraktionspar samt även börjat titta på sambandet mellan addition och subtraktion.Vi har även gjort vår andra mattediagnos. Denna kommer ni få en kopia hemskickad i barnens mappar i början av nästa vecka. Då jag litar på att ni tittar i era barns mappar dagligen så behöver ni inte skriva under den och skicka tillbaka den till skolan, utan den är för er vetskap om hur det går för era barn i skolan.

NO: Vi har arbetat med kroppen. Denna vecka har fokus varit på vad vår kropp behöver för att må bra. Vi har pratat om de fyra faktorer som påverkar vår välmående: mat, sömn, motion och hygien.

Simning: Nu börjar det bli dags för oss att åka och simma. Information kring simningen finns i barnens mappar.
Dessa datum simmar vi: 19/10, 23/10, 24/10, 25/10 och 26/10.

Veckan avslutades med att vi gick ut i skogen på elevens val. Ellen och Signe byggde en gungbräda utav en planka som de hittade i skogen.

Med hjälp av en planka och en lämplig sten kan man bygga en egen gungbräda!

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa skickas hem. Kapitel 8.
Tisdag: Utematte
Onsdag: NO-natur, ute.