Denna vecka har vi arbetat med kapitel 9 i Diamantjakten. Vi har provat att skriva instruktioner om hur man borstar tänderna, hur man kan bygga ut en mening med adjektiv och hur ett ord förändras beroende på vilket sätt man ska använda det tillsammans med andra ord.

I matten har vi fortsatt arbeta med uppställningar i addition, både med och utan växling/minnessiffra. Huvudräkningen når nu nästa nivå för många av barnen som kämpar med den där minnessiffran som är så lätt att glömma bort blanda alla andra siffror som man har uppe i huvudet.

I NTA:n har vi undersökt de provrör med jordprover och vatten som vi gjorde i förra veckan. Dessa har nu stått och vilat en hel vecka så vi kan jämför vad som hänt med jordproverna under den gångna veckan.

Inom NO:n arbetar vi även just nu med rymden. Vi har denna vecka genomfört en VÖL, en tankekarta, där vi skrivit upp vad vi Vet om rymden sedan innan, vad vi Önskar veta och när vi avslutar vårt arbete med rymden kommer vi att skriva ned vad vi Lärt oss. Vi har pratat om hur jorden roterar och varför det blir dag och natt.

I engelskan har vi bytt arbetsområde och arbetar nu med clothes. Orden vi kommer träna på är: sweater, socks, skirt, cap, t-shirt, dress, shorts, jacket, shoes och trousers.

Leopold har spenderat veckan tillsammans med Ellen. Kommande vecka får han bo hemma hos Julia.

På fredag 26/10 firar vi Nalledagen. Barnen får ta med sig ett valfritt gosedjur hemifrån till skolan denna dagen.

Nästa veckas TL-aktiviteter hittar ni under fliken TL-aktiviteter till vänster.

Kommande veckan:
Måndag: Elevråd
Utelektion med Linda & Ulrika
Tisdag: Idrott, inne
Onsdag: Utelektion med Linda & Ulrika
Torsdag: Kulturskolan. Leopold tillbaka till skolan.
Fredag: Vi firar Nalledagen! Läsläxan tillbaka till skolan.