Veckans bokstav: Nn
Veckans ordbild: har

Matte: Vi har arbetat med båda subtraktion och addition. Denna vecka har vi lärt oss hur man kan kontrollera sin subtraktion med hjälp av addition. Vi har kommit till siffran 8
och även arbetat med mönster och tangram.

SO: Vi har börjat prata om Barnkonventionen och vad den innebär för oss vuxna och för barnen. På tisdag är det FN-dagen och vi kommer då att fortsätta arbeta med FN och barnkonventionen.

Engelska: Vi har börjat arbeta med kläder och kommer att fortsätta repetera de vanligaste plaggen vi har på oss.

Nu är vi igång med simningen. Jag måste säga att det är väldigt duktiga barn vi har i klassen och de fick massor med beröm från simläraren! Vi har lärt oss att man ska använda tvål i duschen innan man simmar och att man tar på badkläderna efter man duschat och tvättat sig. Visste ni att om man använder tvål ordentligt innan bad i klorvatten så räcker det med att bara duscha av sig efter simningen? Det är nämligen så att man luktar klor efter badet om kloret i vattnet har kommit i kontakt med bakterier och smuts. Är man ordentligt ren så fastnar helt enkelt kloret inte på kroppen!

Vi avslutade veckan med att gå ut och leka lite lekar tillsammans. Vi värmde upp med en lek där man inte får prata, utan man ska söka ögonkontakt med en kompis i ringen och springa och byta plats utan att säga något. Låt blicken tala!
Sen lekte vi en samurajlek som vi kallar Haja. Vi avslutade med kramkull.

Fredag 27 oktober är det den Internationella nalledagen. Detta kommer vi fira tillsammans med klass 1A och 1B. Barnen får gärna ta med sig en nalle av något slag till skolan denna dag.

Kommande vecka:
Måndag: Simning, alla.
Ny läsläxa skickas hem. Kapitel 9.
Tisdag: Simning, alla.
Onsdag: Simning, alla.
Torsdag: Simning, alla.
Fredag: Internationella nalledagen – Ingen idrott!

Ha en fin helg!