Veckans bokstav: Ii
Veckans ordbilder: kan, inte

Denna vecka har varit intensiv med simning för hela klassen. Barnen har fått simma med och utan hjälpmedel, bröstsim, ryggsim och en del har fått simma på djupt vatten. Det är ena riktiga fiskar vi har till barn i vattnet!
Mycket beröm från simlärarna har vi fått och även några saker man kan tänka på.
Vinkla ut fötterna, fingrarna ihop. vänd handflatan utåt, glid på rygg innan nästa simtag… Oj oj! Tänkt att det är så mycket att tänka på när man simmar 🙂

I matten har vi börjat arbeta med tre termer! Nu börjar det bli mycket att hålla i minnet och snart räcker inte fingrarna till. Vi övar ofta på huvudräkning och talkamraterna för att se till att de verkligen sitter ända in i ryggmärgen.

I SO har vi arbetat med FN och barnkonventionen. Vi har pärlat armband där varje pärla är en del av barnkonventionen så nu har hela klassen fina armband att ha på sig!

Veckan avslutades med att vi firade Internationella nalledagen. Först besökte vi Stefan och förskoleklassen. Där började vi öva inför Lucia och hade även ett litet gosedjursdisco. Resten av dagen tittade vi på film, Paddington.

Under lovet har vi ingen läsläxa i ordinarie bok. Istället kommer barnen få hem ett läsblad i sina mappar. Det är för att repetera de ordbilder vi haft sedan vi startade terminen. Öva även gärna på talkamraterna hemma så att barnen kan dessa.

En del av barnen har med sig matteboken hem. Det kan vara på grund av de varit sjuka eller lediga senaste tiden och behöver arbeta ikapp. Det är inget tvång att de arbetar under lovet, utan mer en möjlighet som finns utifall att de vill arbeta.

Viktigt info

• V.44 är det lov.
  • Fritids är stängt måndagen 30/10.

Kommande vecka:
Måndag: Lov. Fritids är stängt!
Tisdag: Lov
Onsdag: Lov