Denna vecka har vi arbetat med verb i svenskan. Vi har därmed gått igenom de tre första ordklasserna, substantiv – adjektiv – verb.

I matten har vi fortsatt arbeta med uppställningar i addition och subtraktion. Efter lovet blev det krångligt att hålla kolla på hur man skulle tänka så vi har fått repetera intensivt för att se till att alla i klassen kommit igång igen med mattetänkandet.

På onsdagen fick vi besök av Naturskolan. Vi fick tillsammans med Ulrika lösa uppgifter så att Stena gav tillbaka stenarna hon hade tagit från Ulrika. Allt skedde i en gestaltning där barnen var ovetandes om att vi skulle träffa Naturskolan. Gestaltningen startade med att vi stötte på Ulrika och Stena som bråkar när vi är påväg ut i skogen. Vi stannade då till för att få dem att sluta bråka. Allting slutade med att vi hade löst alla Stenas kluriga uppgifter och alla blev vänner igen. Uppgifterna vi fick lösa var kopplade till det NTA-tema vi arbetar med just nu.

Nästa föräldraråd: 27 november Föräldrarådskallelse 181127

Kommande vecka:
Måndag: Ny läsläxa skickas hem, kap. 12. Utelektion med Linda & Ulrika
Tisdag: Idrott, inne
Onsdag: Utelektion med Linda & Ulrika
Torsdag: Kulturskolan. Leopold tillbaka till skolan.
Fredag: Läsläxan tillbaka till skolan.