Äntligen är lovet över och vi har fått vara ännu en härlig vecka i skolan och vilken vecka det har varit!

Veckans bokstav: Tt
Veckans ordbilder: hanhon
Vi har även hunnit göra vår andra diagnos i svenskan. Denna får ni hem en kopia av under nästa vecka. Denna vecka har vi startat upp ett nytt tema inom svenskämnet, nämligen sagor! Under läsåret nu kommer vi att arbeta mycket med sagor på olika sätt och även skriva våra egna. Spännande!

I matten denna vecka har vi arbetat med siffrorna 9 och 10. Vi har repeterat våra talkamrater och även genomfört vår tredje diagnos. Varje onsdag morgon har vi något som vi i klassen kallar för långmatte. Långmatte innebär att vi arbetar under längre tid än vi brukar. Vanligtvis arbetar vi cirka 40 min men detta arbetspass är runt en timme. Vi delar upp klassen så att halva är i klassrummet och andra halvan arbetar ute på Safiren.

Denna vecka har vi även introducerat ett helt nytt ämne i klassen. Vi har nu startat upp vårt arbete med Teknik. Barnen var lite smått chockade över att vi skulle ha ett till ämne i skolan. Efter första passet hade den oron försvunnit då de upptäckte att teknik är en intressant ämne där man får fundera mycket och komma på massa fiffiga saker! Vi diskuterade vad som är teknik och vad som inte är teknik.

Nästa vecka är det Barnboksveckan. På torsdagen är det Nationella läsdagen och då får barnen gärna ta med sig sin favoritbok hemifrån och berätta om den i klassen.

Här är receptet på lavalampan som barnen fick göra på NO:n denna vecka.
Lavalampa

I barnens mappar ligger det ni ett informationsbrev om Bingel, en ny webbplattform som vi börjat arbeta med. Här kan jag lägga upp uppgifter som barnen kan jobba extra med om de vill. Ni får nu hem deras inloggningar så att barnen kan arbeta hemifrån med Bingel om de vill och känner för det.

Tyvärr så har vi fortfarande löss på skolan. Kamma era barn och kontrollera att de är lusfria.

Kommande vecka:
Måndag: